Ukrajinská delegácia zúčastní na zasadnutí Parlamentného zhromaždenia Rady Európy

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Poslanec strany založenej svojho času exprezidenom Petrom Porošenkom považuje za neprijateľné, aby “na takej dôležitej medzinárodnej platforme, ako je PZ RE, zaznelo stanovisko Kremľa, ale nemala by byť vypočutá pozícia Ukrajiny.”

    Za dôležité považuje aj to, aby sa na schôdzi zúčastnila aj nová vedúca ukrajinskej delegácie v PZ RE Liza Jasková.

    Zástupca frakcie prezidentskej strany Sluha národa a vedúci zahraničného výboru ukrajinského parlamentu Bohdan Jaremenko predtým v sobotu uviedol, že ukrajinská delegácia sa v súvislosti s “neskrývaným ignorovaním záujmov” Ukrajiny nezúčastní na nasledujúcom zasadnutí PZ RE.

    Podľa neho bude v súčasnosti pozornosť zameraná na konzultácie s ostatnými členmi Rady Európy s cieľom “vypracovať plán na obnovenie dôvery v PZ RE”. Dodal, že tento prístup podporila drvivá väčšina frakcií ukrajinského parlamentu.

    Uznal súčasne, že otázka PZ RE je “dnes najťažšia” z hľadiska práce ukrajinského parlamentu v oblasti zahraničnej politiky.

    Ukrajinská delegácia odišla z poslednej schôdze PZ RE – 26. júna – po tom, ako poslanci PZ RE odobrili návrh uznesenia o úplnom obnovení právomocí ruskej delegácie v PZ RE.


          

    - Reklama -