Mala by viac vnímať osobnosti lídrov, napríklad Zemana. Danko takto hodnotí 100 dní Čaputovej

    0
    Prezidentka SR Zuzana Čaputová a predseda NR SR Andrej Danko počas tlačovej konferencie po stretnutí 18. júna 2019 v Prezidentskom paláci v Bratislave. (Autor: TASR)

    Danko podľa svojich slov prezidentku rešpektuje napriek tomu, že majú na veľa tém rozličné názory.

    “Myslím si, že treba rozvíjať vzťahy na západ aj na východ. S mnohými vecami, ktoré títo liberálni politici prinášajú, od registrácie homosexuálnych partnerstiev cez neprimerané liberálne hodnoty, nie som stotožnený,” priblížil šéf parlamentu s tým, že chce Slovensku ponúknuť inú víziu.

    Čaputová sa funkcie prezidentky ujala 15. júna zložením slávnostného sľubu do rúk predsedu Ústavného súdu SR Ivana Fiačana. Občania SR ju zvolili v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa konali 30. marca.

    V predvolebnej kampani ako svoje priority zdôrazňovala spravodlivosť pre všetkých, dôstojnosť pre seniorov a ochranu životného prostredia.

    Vo svojom inauguračnom prejave Čaputová zdôraznila, že nechce z úradu vládnuť, ale slúžiť Slovensku. Zopakovala svoje priority a vyzvala na prekonávanie priepastí medzi jednotlivými skupinami ľudí.

    Okrem toho sa v prejave prihlásila k proeurópskej a proatlantickej orientácii Slovenska.

    Koncom júna tento postoj spolu s Dankom a premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD) potvrdila aj podpísaním deklarácie troch najvyšších ústavných činiteľov k zahraničnej politike.

    - Reklama -