Krach cestovky Thomas Cook: Neckermann Slovakia je poistená, Španieli sú v smútku

    0
    Britskí turisti čakajú na nové správy po krachu britskej cestovnej kancelárie Thomas Cook na letisku v prístavnom meste Palma de Mallorca (Autor: TASR)

    Potvrdil to aj minister pre cestovný ruch na Baleárskych ostrovoch Iago Negueruela. “Je to veľmi tvrdá rana pre ostrovy ako Malorka, Menorca, Ibiza a Formentera,” uviedol v rozhovore pre rozhlasovú stanicu SER.

    Ako o tom informoval prevádzkovateľ španielskych letísk Aena, kolaps britskej spoločnosti viedol k zrušeniu 46 letov po celom Španielsku, čo sa dotklo približne 25.000 až 30.000 turistov dovolenkujúcich v krajine, väčšinou na Baleárskych a Kanárskych ostrovoch. Ide najmä o Britov, okrem nich však aj o turistov z Nemecka a iných krajín.

    Cestovná kancelária Thomas Cook, ktorej začiatok sa datuje do roku 1841, oznámila v pondelok bankrot po tom, ako sa jej nepodarilo presvedčiť vládu ani súkromných veriteľov, aby jej poskytli peniaze na záchranu. V dôsledku jej krachu uviazlo v dovolenkových destináciách po celom svete zhruba 600.000 turistov.

    CK Neckermann Slovakia je poistená voči insolventnosti

    V súvislosti s krachom britskej cestovnej kancelárie vyšla správa o CK Neckermann Slovakia. Na jej stránke  je verejný oznam, že rokovania o zvýšení kapitálu skupiny Thomas Cook neviedli k pozitívnemu výsledku.

    Vyplýva z toho, že Thomas Cook Austria AG pozastavil predaj. Neckermann Slovakia je však poistená voči insolventnosti CK v Generali poisťovni.

    „Podľa našich informácií je CK Neckermann Slovakia momentálne zisková a má dostatok finančných prostriedkov potrebných pre jej chod,” spresnila  pondelok hovorkyňa poisťovne Katarína Kukurová.

    V prípade vyhlásenia insolventnosti CK Neckermann Slovakia je poisťovňa pripravená podniknúť všetky potrebné kroky pre bezpečný návrat dovolenkárov zo zahraničia, ako aj preplatenie finančných prostriedkov pre tých cestujúcich, ktorí ešte neodcestovali, uviedla Kukurová s tým, že s cestovnou kanceláriou aktívne komunikujú.

    - Reklama -