Joe Biden: Trumpov právnik Giuliani nepatrí na obrazovku

    0
    Joe Biden (Autor: TASR)

    “Žiadame vás, aby ste mu (Giulianimu) už nedávali priestor vo svojom vysielaní,” uvádza sa vo výzve predstaviteliek Bidenovej kampane Anity Dunnovej a Kate Bedingfieldovej, ktorú adresovali moderátorom a producentom nedeľňajších diskusných relácií amerických televízií, a tiež šéfom ich spravodajských úsekov.

    Trumpov právnik podľa nich prostredníctvom svojich opakovaných televíznych vystúpení šíri “šialené, ničím nepodložené a zúfalé lži”, a to s čoraz väčšou intenzitou.

    Rudy Giuliani reagoval tvrdením, že sa ho Bidenov volebný štáb pokúša umlčať, pretože kladie nepríjemné otázky týkajúce sa Joea Bidena a jeho syna v tzv. ukrajinskej kauze.

    “Nikdy som nepočul o kandidátovi, ktorý… by chcel dostať preč z médií niekoho, kto kladie legitímne otázky týkajúce sa jeho osoby,” povedal Giuliani pre noviny Washington Examiner.

    Trumpov právnik tvrdí, že Joe Biden sa snažil ovplyvňovať a zastrašovať ukrajinské úrady, aby zastavili vyšetrovanie korupčnej kauzy týkajúcej sa jeho syna Huntera Bidena.

    Giuliani podľa vlastných slov môže doložiť toto tvrdenie výpoveďou svedka ochotného svedčiť pod prísahou.

    Len v nedeľu sa tento bývalý starosta New Yorku objavil v dvoch nedeľňajších ranných šou: “This Week” televízie ABC a “Face the Nation” na CBS.

    Zároveň vystúpil v konzervatívnej televíznej stanici Fox News, kde mu dávajú priestor takmer denne, pričom obhajoval Donalda Trumpa a útočil na Joea Bidena.

    Podľa Bidenovej kampane Giuliani svojimi lživými výrokmi porušuje pravidlá korektného správania v televíznych interview. Oslovené stanice bezprostredne na túto – na americké pomery neobvyklú – výzvu nereagovali.

    Samotný právnik Giuliani obvinenia z porušovania etických princípov odmieta a tvrdí, že len bráni prezidenta pred útokmi demokratov. “Obhajujem svojho klienta najlepšie, ako dokážem,” vyhlásil v nedeľu v televízii ABC.

    - Reklama -