Gott bol jeden z najväčších Čechov. Babiš aj Zeman reagujú na smrť legendy

    0
    Karel Gott (Autor: TASR)

    “Karel Gott bol skutočný umelec, ktorý sa rozdával druhým. To je vyčerpávajúce, ale práve to robí umelca umelcom. Karel Gott daroval svoj život generáciám, daroval sa nám všetkým,” citoval Zemanove slová jeho hovorca Jiří Ovčáček.

    Český premiér Andrej Babiš označil Gotta za jedného z najväčších Čechov, “ktorých sme mali tú česť zažiť”.

    “Sprevádzal ma od mladosti. A každého z nás. Veril som, že tu bude navždy. Je mi to nesmierne ľúto. Zapálim sviečku a vypočujem si niečo od neho zo 60. rokov. Majstre, vážil som si Vás. Viac, než dokážem povedať,” uviedol Babiš prostredníctvom svojej hovorkyne Jany Adamcovej.

    “Pre mňa Karel nikdy nezomrel, je súčasťou nielen mňa, ale celej českej krajiny. Jeho piesne nám ho budú neustále pripomínať,” uviedol podľa televízie ČT24 dlhoročný Gottov spolupracovník, hudobník Felix Slováček.

    Gottovo úmrtie potvrdila jeho manželka Ivana.

    “S najhlbším zármutkom v srdci oznamujem, že nás včera (v utorok), krátko pred polnocou, po ťažkej a dlhej chorobe, opustil môj milovaný manžel Karel Gott. Odišiel doma, v tichom spánku, v kruhu svojej rodiny,” uviedla Gottová.

    Spevák v polovici septembra oznámil, že trpí akútnou leukémiou. Poruchu krvotvorby mu lekári diagnostikovali už pred rokom a pol.

    - Reklama -