Gotta milovali i Slováci. V Bratislave sprístupnia knihu kondolencií

    0
    V priestoroch Veľvyslanectva Českej republiky v Bratislave bude môcť verejnosť vzdať hold zosnulému Karlovi Gottovi (Autor: TASR)

    Prvým, kto do kondolenčnej knihy venoval odkaz, bol veľvyslanec ČR v Bratislave Tomáš Tuhý. Priznal, že ambasáda už prijala množstvo pohnutých reakcií vyjadrujúcich žiaľ nad Gottovou smrťou. Z odkazov tiež vyplýva, že Slováci 42-násobného Zlatého slávika považujú takisto “za svojho”. “Samozrejme, je nespochybniteľné, že Karel Gott bol i československým interpretom, v tejto chvíli sú tie emócie spoločné a vnímame to ako obrovskú tragédiu pre oba národy,” uviedol Tuhý po zápise do kondolenčnej knihy, ktorú dostane Gottova rodina.

    Možnosť zapísať sa do kondolenčnej knihy využila aj ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková (Smer-SD). Opätovne vyzdvihla Gottov prínos pre česko-slovenskú kultúru i celú spoločnosť. “Svojimi piesňami vstupoval do nášho života a robil ho krajším. Čarom ľudskej osobnosti, nadhľadom a prirodzenou ľudskou múdrosťou a skúsenosťou oslovoval celé generácie,” zdôraznila Laššáková.

    Karel Gott zomrel v utorok (1. 10.) krátko pred polnocou vo veku 80 rokov. Spevák v polovici septembra oznámil, že trpí akútnou leukémiou. Poruchu krvotvorby mu lekári diagnostikovali už pred rokom a pol.  

     

    - Reklama -