Trump verí, že prežije impeachment a zvíťazí vo voľbách

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Trump pred novinármi v Bielom dome priznal, že demokrati v Snemovni reprezentantov amerického Kongresu zrejme dokážu spustiť oficiálne vyšetrovanie, ktoré môže viesť k ústavnej žalobe proti prezidentovi (impeachmentu). Vyjadril ale presvedčenie, že ich snahy stroskotajú v republikánmi kontrolovanom Senáte.

    “(V Senáte) zvíťazíme. Republikáni sú veľmi jednotní,” myslí si Trump, podľa ktorého za tento neúspech demokrati zaplatia “obrovskú cenu” vo voľbách.

    Donald Trump v tomto kontexte zopakoval svoje presvedčenie, že zvíťazí v budúcoročných prezidentských voľbách a že jeho víťazstvo bude “veľké”.

    Odmietol pritom potvrdiť svoj prísľub spred dvoch dní, že bude spolupracovať s vyšetrovaním na pôde Kongresu. “Neviem. Je to na právnikoch,” citovala Trumpa agentúra AP.

    Snahy o impeachment prezidenta súvisí s údajnými pokusmi Trumpa o zdiskreditovanie svojho politického rivala, bývalého demokratického viceprezidenta Joea Bidena, prostredníctvom vyšetrovania na Ukrajine.

    Trump v piatok opäť zaútočil na Bidena, ktorého označil za nie príliš bystrého človeka. Bývalý prezident Barack Obama podľa neho vytiahol Bidena z “kopy odpadu”.

    Podľa vlastných slov by však bol Trump rád, ak by sa prezidentským kandidátom demokratov stal práve Joe Biden, hoci to neočakáva. “Ak by vyhral (získal kandidatúru), bol by som veľmi šťastný. Bol by podľa mňa veľmi ľahkým súperom,” vyhlásil Trump.

     

    - Reklama -