Muž zastrelil v Tirolsku zo žiarlivosti päť ľudí

    0
    Ilustračná snímka (Autor: unsplash.com)

    Podľa informácií polície prišiel muž okolo štvrtej hodiny ráno k domu svojej 19-ročnej bývalej priateľky, v ktorom žila aj celá jej rodina. Dvere mu otvoril jej otec, ktorý ho krátkej hádke vyzval, aby okamžite odišiel.

    Muž odišiel domov, kde si vzal zbraň svojho brata, ktorú tento legálne vlastnil a prechovával v trezore. Následne sa okolo 05.30 h vrátil k domu svojej expriateľky a keď mu jej otec opäť otvoril dvere, zastrelil ho.

    Potom vošiel do izby brata svojej bývalej priateľky a zastrelil aj jeho. Následne zavraždil jej 51-ročnú matku. Páchateľova expriateľka a jej nový 24-ročný priateľ zatiaľ spali v podnájomníckom byte, ktorý je súčasťou rodinného domu.

    Keďže jeho dvere boli zamknuté, podozrivý sa doň dostal cez balkón a oboch zastrelil. Potom odišiel na policajné oddelenie v Kitzbüheli, kde sa k päťnásobnej vražde priznal.

    Polícia predpokladá, že motívom tohto krvavého činu bola žiarlivosť. Vzťah páchateľa sa totiž rozpadol pred dvoma mesiacmi a zrejme neuniesol skutočnosť, že jeho bývalá priateľka si medzičasom našla nového partnera.

    Noc pred vraždou sa navyše mali obaja v reštaurácii pohádať. Starosta Kitzbühelu Klaus Winkler je z udalosti šokovaný. “Takúto neuveriteľnú tragédiu sme v Kitzbüheli ešte nemali,” cituje Winklera denník Kurier.

    - Reklama -