V SaS končí ďalší kľúčový človek, tvrdý Sulíkov kritik

    0
    Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS a tímlíderka strany pre podnikateľské prostredie (Autor: df)

    Ide o logický krok

    Blahová svoj krok zdôvodnila tým, že klub je tak ako strana “rozčesnutý”. Myslí si preto, že poslanci by si mali zvoliť nového šéfa klubu.

    Predseda SaS Richard Sulík berie Blahovej rozhodnutie na vedomie. “Je to logický krok, ktorý súvisí s jej vylúčením zo strany SaS. Nového predsedu poslaneckého klubu si zvolia poslanci na stredajšom zasadnutí poslaneckého klubu,“ uviedol Sulík. Blahovú vylúčili na sobotňajšom (5. 10.) nominačnom kongrese.

    V SaS vládne nezmesiteľná atmosféra

    SaS opúšťa aj jej podpredsedníčka Kiššová. „Dnešná SaS už nie je tou stranou, do ktorej som pred desiatimi rokmi plná ideálov vstupovala. Pre mňa tam vládne neznesiteľná atmosféra, v ktorej sa už nechcem ďalej dusiť. Prežili sme veľmi stresujúce obdobie, lámali sa charaktery, prijímali ťažké rozhodnutia a rozpadali staré priateľstvá,“ uviedla.

    K svojej politickej budúcnosti sa zatiaľ Kiššová nechce vyjadrovať. „Nie som človek unáhlených rozhodnutí a od udalostí posledných týždňov potrebujem získať odstup,“ uzavrela. Kiššovej ponúkal Sulík tretie miesto na kandidátke strany do parlamentných volieb v roku 2020.

    Sulík ocenil, že si Kiššová zobrala výzvu na odchod zo strany k srdcu a dodal, že ho to mrzí. „Bohužiaľ, táto skupinka demokratického jadra robila všetko pre to, aby to takto skončilo, odmietala viacero návrhov dohôd, dokonca odmietala aj komunikáciu,“ doplnil predseda liberálov. K jej miestu na kandidátke uviedol, že Kiššová môže naďalej kandidovať ako nečlenka.

    Kiššová aj Blahová boli obe členkami Demokratického jadra SaS.

     

    - Reklama -