Porsche dostane od vlády dvojmiliónovú dotáciu: Radi takéto investície podporíme, povedal Žiga

    0
    Peter Žiga (Autor: TASR)

    Firma prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Porsche Werkzeugbau, s. r. o., Dubnica nad Váhom, plánuje investovať do roku 2020 takmer 13,6 milióna eur a do roku 2023 by mala v Hornej Strede zamestnať 34 pracovníkov.

    V novom centre bude firma vyvíjať a overovať vyrobiteľnosť dielcov a pripravovať prototypy výrobných zariadení pre automobilový priemysel.

    V novovybudovanom objekte bude Porsche okrem vývoja automobilových dielcov a technológií tiež testovať prototypy automatizovaných liniek určených na spájanie, lepenie, nitovanie a skrutkovanie podzostáv alebo celých zostáv dielcov karosérií.

    Dubnický Porsche Werkzeugbau je 100 % dcérsky podnik spoločnosti Porsche Werkzeugbau GmbH, ktorá patrí do skupiny Porsche Automobil Holding SE. Vlastníkom skupiny Porsche je skupina Volkswagen.

    Minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD) v stredu po rokovaní vlády ocenil vládou podporené investície nemeckých spoločností Muehlbauer a Porsche, ktoré spolu preinvestujú 25 miliónov eur a vytvoria okolo 100 pracovných miest.

    Nie sú to veľké investície, ale majú vysokú pridanú hodnotu, zdôraznil Žiga. “Porsche investuje 12 miliónov eur a zamestná 30 ľudí, ale to, že tam ide robiť prototypy a výskum a vývoj, to je podľa mňa vysoká pridaná hodnota,” povedal Žiga, podľa ktorého do tejto kategórie investícií spadá aj projekt spoločnosti Muehlbauer, ktorá vyrába technológie na identifikačné karty.

    Podľa Žigu majú podobné investície z hľadiska dlhodobej perspektívy najväčšiu pridanú hodnotu. “Radi takéto investície podporíme,” dodal.

     

    - Reklama -