Humanitárne organizácie pri pobreží Líbye zachránili 176 migrantov

    0
    Nafukovací čln s migrantmi a utečencami nasleduje plavidlo gréckej pobrežnej stráže počas záchrannej operácie v Egejskom mori pri gréckom ostrove Samos 26. septembra 2019. (Autor: TASR)

    Organizácie Lekári bez hraníc (MSF) a SOS Mediterranee tvrdia, že ich loďv nedeľu ráno zachránila 74 migrantov vo vzdialenosti približne 80 kilometrov od pobrežia Líbye. Medzi zachránenými je šesť detí.

    Organizácie podľa svojich vyjadrení popoludní zachránili ďalších 102 ľudí z paluby ďalšieho gumového plavidla vo vzdialenosti približne 64 kilometrov od pobrežia. Medzi zachránenými bolo 12 žien – z toho štyri tehotné – a deväť detí.

    Tuniské ministerstvo vnútra oznámilo, že tri lode pobrežnej stráže prenasledovali pašerácku loď po tom, ako v piatok v noci opustila tuniské pobrežné mesto Sfax. Pobrežnej stráži sa loď podarilo prinútiť k návratu k tuniskému pobrežiu a zachránili 25 migrantov.

    Tri malé plavidlá s migrantmi doplávali v nedeľu k brehom Talianska. Tlačová agentúra ANSA podľa AP spresnila, že dve lode pristáli na ostrove Lampedusa a tretia v južnej časti Sicílie.

     

     

    - Reklama -