Slová ministra obrany USA sú v rozpore s postojom prezidenta Trumpa

    0
    Mark Esper. Foto: TASR

    “Urobíme všetko, čo je v našich silách, v záujme spolupráce s Kongresom,” uviedol Esper v nedeľu v relácii Face The Nation televízie CBS.

    Jeho slová sú pritom v rozpore s postojom prezidenta Donalda Trumpa snažiaceho sa zastaviť proces vedúci k podaniu ústavnej žaloby (impeachmentu), poznamenáva agentúra AFP.

    Vo vysielaní televízie Fox News však Esper tiež uviedol, že je možné, že Trump alebo iní členovia jeho administratívy môžu obmedziť vydanie dokumentov požadovaných demokratmi.

    “Neviem, v akom štádiu je príprava tohto dokumentu. Neviem, aké majú interné obmedzenia,” povedal minister. “Biely dom má tiež slovo pri vydávaní dokumentov. Existuje množstvo vecí, ktoré v tom zohrávajú úlohu,” dodal.

    Demokrati obviňujú Biely dom a ďalšie vládne miesta z úmyselného zadržiavania materiálu o kontroverznom júlovom telefonickom rozhovore Trumpa s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, v ktorom mal šéf Bieleho domu vyvíjať nátlak na Kyjev, aby začal vyšetrovanie voči Hunterovi Bidenovi, synovi demokratického uchádzača o prezidentskú kandidátovi Joea Bidena.

    Považujú to vážne zneužitie funkcie snažia sa iniciovať proces vedúci k impeachmentu, ktorý sa Biely rozhodol blokovať.

     

    - Reklama -