Nahrávka je aj o kupovaní hlasov. Boli to poslanci za Most-Híd, tvrdí Matovič. Vylučujeme to, reagujú bugárovci

    0
    Béla Bugár (Autor: TASR)

    Naši poslanci kúpení neboli

    “Absolútne to viem vylúčiť, že by poslanci Mosta-Híd boli kúpení. Je to nezmysel, je to zase pravdepodobne hra pána Matoviča pred voľbami,” reagoval minister pred novinármi. Líder OĽaNO Igor Matovič poslancov strany označil za kúpených.

    V súvislosti s tým, že pri voľbe sa fotili hlasovacie lístky, Sólymos uviedol, že lístky ukazovali v klube Mosta-Híd. “Bola to úplne neštandardná vec, už by som to nikdy neurobil, ale vtedy bola taká doba,” reagoval s tým, že voľba bola dosť zamotaná. “Ale to, že by nejakí poslanci Mosta-Híd takýmto spôsobom hlasovali, to vylučujem. My sme mali svojho kandidáta,” doplnil.

    Matovič má opačný názor

    Hlasy kúpených poslancov vo voľbe generálneho prokurátora v roku 2010 by podľa lídra hnutia OĽaNO Igora Matoviča mohli byť z radov poslancov za Most–Híd. „Myslím si, že to nebol nikto z KDH, určite nie z SaS, a som presvedčený, že to nebol ani nikto z SDKÚ. Šesť poslancov strany Most–Híd vrátane Bélu Bugára pri hlasovaní najprv púšťali všetkých pred seba a išli hlasovať ako poslední. Následne skladali hlasovacie lístky,“ povedal Matovič na tlačovej konferencii v pondelok.

    Hlasovacie lístky sa fotili

    Chce vedieť či dva milióny eur, ktoré šli na kupovanie poslancov, skončili na účte týchto ľudí. Dohoda vtedajšej koalície bola taká, že si odfotia hlasovacie lístky, a ak by vznikol nejaký problém, tak si ich navzájom ukážu. “Bugár a Sólymos vtedy povedali, že oni fotografie majú a v klube si to skontrolujú. Nikomu inému ich neboli ochotní ukázať,” tvrdí Matovič.

    Zverejnený rozhovor medzi Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, ktorý zverejnil Denník N, sa mal týkať aj kupovania poslancov parlamentu v súvislosti s voľbou generálneho prokurátora. Trnka bol jedným z kandidátov.

    Denník N informoval, že získal 70-minútovú nahrávku rozhovoru medzi Trnkom a Marianom Kočnerom. Zvukový záznam z leta 2014 si mal urobiť Marian Kočner. Týkať sa má údajného Trnkovho pokusu o vydieranie spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka nahrávkou jeho rozhovoru v konšpiračnom byte z kauzy Gorila. Podľa Denníka N Marian Kočner vyšetruje bývalého generálneho prokurátora, vrieska naňho vulgarizmy, vyhráža sa jemu aj jeho kumpánom fyzickou likvidáciou a tým, že jeho syn skončí.

    Haščák sa dištancuje od všetkých “domnelých aktivít”, s ktorými má byť podľa komunikácie spájaný, a odmieta ich.

     

    - Reklama -