Kremeľ: Erdogan by mohol tento mesiac navštíviť Rusko

    0
    Zľava ruský prezident Vladimir Putin a turecký prezident Recep Tayyip Erdogan (Autor: TASR)

    “Áno, návšteva prezidenta Erdogana sa môže uskutočniť v októbri,” uviedol Peskov na otázku, či turecký líder môže navštíviť Rusko už tento mesiac.

    Ruský prezident Vladimir Putin a Erdogan absolvovali v utorok telefonický rozhovor, ktorý iniciovala Ankara. Podľa tlačovej služby Kremľa Putin pozval tureckého partnera na pracovnú návštevu Ruska. Erdogan pozvanie prijal.

    “Prezidenti Ruska a Turecka hovorili v prospech pokračovania procesu politického urovnania v Sýrii a vyjadrili svoj úmysel uľahčiť úsilie o zvolanie ústavného výboru – sprostredkovaného OSN – v Ženeve koncom októbra. Obaja lídri opätovne potvrdili svoj záväzok zabezpečiť územnú celistvosť Sýrie,” uviedla tlačová služba Kremľa.

    Turecko 9. októbra oznámilo začatie novej vojenskej kampane na severe Sýrie, ktorú spustilo leteckými údermi na pozície kurdských jednotiek. Pred začiatkom operácie mal Erdogan telefonický rozhovor s Putinom. Ruský prezident vyzval svojho tureckého partnera, aby situáciu starostlivo zvážil, aby sa ubezpečil, že to nepoškodí spoločné úsilie o vyriešenie krízy, dodal TASS.

     

    - Reklama -