Prichytený Kiska: Stretol sa s vedením Esetu

    0
    Archívna snímka zo zo septembra 2014: Zľava Andrej Kiska a spoluzakladateľ spoločnosti ESET a prezident spoločnosti pre Severnú Ameriku Anton Zajac v USA. (Autor: TASR)

    Nedávno sa na ustanovujúcom sneme strany Za ľudí stal stal jej predsedom. Aktuálne už v uliciach vidieť bilbordy, kampaň pred nadchádzajcimi parlamentnými voľbami rozbehol naplno.

    Reč je o Andrejovi KIskovi, ktorý z Prezidentského paláca vhupol rovno do tvrdého politckého boja.  A ten si vyžaduje nielen pevné nervy a silný žalúdok, ale aj nemalé množstvo financií.

    A keď je reč o peniazoch, tie majú aj ľudia okolo spoločnosti Eset. Práve v ich spoločnosti bol včera Kiska prichytený denníkom Nový Čas.

    Ako jeho spravodajský portál cas.sk dnes informuje, exprezident spočinul v družnej debate s “eseťákmi” v jednej z bratislavských reštaurácií. K svojmu zisteniu denník zverejnil aj fotografiu so skupinou ľudí.

    Okrem už spomínaného Kisku za jedným stolom sedia spolumajitelia spomínanej známej a úspešnej firmy: Richard Marko, Peter Paško či Maroš Grund, pričom nechýba ani Anton Zajac. 

    Posledne menovaný sa už v minulosti vyjadril, že je ochotný financovať stranu, pripomína portál Nového Času, ktorý si pomáha citátom od Zajaca, ktorý zverejnil denník Sme počas volebnej noci v marci:

    „Andrej Kiska musí pokračovať ďalej, jeho kredit je veľmi silný. Urobil obrovský kus práce a pokiaľ by mal plány zmeniť Slovensko, tak určite to podporím,“ povedal Zajac.

    Ako ďalej uvádza cas.sk, práve Zajac “v minulosti podporoval Zuzanu Čaputovú a peniaze poskytol aj Progresívnemu Slovensku či iniciatíve Miroslava Beblavého”.

    „Nechcem za to žiadne protislužby, žiadne kontrakty,“ takto komentoval podľa Nového Času poskytnutú podporu Zajac.

    Kiska sa mal na jeho pomoc spoliehať už skôr, cas.sk v tejto súvislosti pripomína exprezidentov výrok z relácie Na telo:

    „Na Slovensku je tak veľa dobrých ľudí, ako je aj pán Zajac, dúfam, že pomôžu,“ hovoril Kiska v televíznom štúdiu v Záhorskej Bystrici.

    „Nie je jasné, či sa stretnutie nekonalo aj pri príležitosti galavečera Nadácie Eset, ktorý prebehol práve v piatok večer. Na ňom oceňujú výnimočných vedcov,” dodáva Nový Čas.

    Autor: Redakcia

     

    - Reklama -