Ocenili inštitúcie pomáhajúce seniorom

    0
    Seniori - ilustračná snímka (Autor: TASR)

    V piatok (18. 10.) v Zichyho paláci v Bratislave si najvyššie ocenenie v kategórii samospráv odnieslo mesto Hlohovec.

    Najlepšou kultúrnou a vzdelávacou inštitúciou sa stala Staromestská knižnica v Bratislave a za neziskové organizácie bodovalo občianske združenie Červený nos Clowndoctors.

    Čestné uznania získali v týchto kategóriách občianske združenia Seniori v pohybe a Viva Senior a Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre.

    Odovzdávanie cien bolo spojené s medzigeneračným kultúrnym programom a vernisážou viacgeneračných fotografií Krásne spolu. Autori najlepších fotografií získali ocenenia.

    “Starnutie prináša mnoho špecifických životných zmien a zo strany spoločnosti si vyžaduje osobitný prístup a pozornosť. Aktívne starnutie vnímame ako dôležitý celospoločenský fenomén, ktorého význam narastá s perspektívou starnutia populácie,” uviedli organizátori.

    V piatok sa uskutočnila aj konferencia seniorských organizácií Aktívne starnutie a medzigeneračná spolupráca pod záštitou verejnej ochrankyne práv Márie Patakyovej.

    V sobotu sa konalo v Zichyho paláci podujatie Senior Friendly 50+ s programom pre seniorov, ich rodiny aj verejnosť. Jeho súčasťou bolo poradenstvo o pamäti a prevencii cievnej mozgovej príhody, prednášky a diskusie, komplexný redukčný program proti obezite, kozmetické poradenstvo v oblasti starostlivosti o pleť vo vyššom veku, aromaterapia, relaxácia pre seniorov, tvorivé dielne či medzigeneračná módna prehliadka.

    - Reklama -