Čínskych turistov má byť viac, podpísali sme memorandum

    0
    Na snímke turisti počas prehliadky hradu 13. augusta 2010. (Autor: TASR)

    Dokument o rozvoji turizmu medzi Ministerstvom dopravy a výstavby (MDV) SR a Ministerstvom kultúry a cestovného ruchu ČĽR bol uzavretý v Rige pri príležitosti piateho stretnutia zástupcov krajín strednej a východnej Európy a Číny v cestovnom ruchu. Za rezort dopravy podpísal memorandum veľvyslanec SR v Lotyšsku Ladislav Babčan, za čínsku stranu minister kultúry a cestovného ruchu ČĽR Luo Shugang.

    “Podpísaním memoranda sme dosiahli novú úroveň v rámci turistickej výmeny. Cestovný ruch významne prispieva k zbližovaniu kultúr a je tiež dôležitým hospodárskym odvetvím. Verím, že takáto spolupráca zlepší celkové výsledky návštevnosti Slovenska, prispeje k zvýšeniu počtu čínskych turistov a ich prenocovaní,” skonštatoval minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

    Podľa rezortu dopravy sa Čína v minulom roku s počtom takmer 67.000 turistov zaradila na siedme miesto z hľadiska počtu návštevníkov Slovenska. Ministerstvo dopravy deklarovalo záujem na čínskom trhu realizovať marketingové aktivity a spoluvytvárať podmienky na priamu spoluprácu zainteresovaných subjektov. Obe strany chcú spolupracovať najmä pri organizácii medzinárodných veľtrhov a výstav, pri podpore a organizácii infociest zástupcov médií aj touroperátorov a cestovných kancelárií.

     

    - Reklama -