Je mi ľúto, mami. Zomieram, nemôžem dýchať, napísala žena z kamióna, v ktorom našli 39 tiel

    0
    Na leteckej snímke forenzní experti vyšetrujú na mieste nálezu tridsaťdeviatich osôb vo vnútri nákladného auta v priemyselnom parku 23. októbra 2019 v britskom grófstve Essex. (Autor: TASR)

    Podľa BBC zatiaľ tri telá nájdené v kamióne patria občanom Vietnamu. Okrem Tra My príbuzní pátrajú po 26-ročnom mužovi a 19-ročnom dievčati.

    Mami, veľmi ťa ľúbim, boli posledné slová mladej ženy

    Tra My (26) identifikovala na Twitteri ľudskoprávna organizácia Human Rights Space so sídlom v Hanoji.

    Jej koordinátorka Hoa Nghiem uviedla, že príbuzní mladej ženy sú presvedčení, že krátko pred smrťou posielala matke esemesky práve z kamióna nájdeného v Essexe.

    Za jej prevoz do Británie zaplatila rodina podľa BBC v prepočte takmer 35.000 eur. “Je mi ľúto, mami. Moja cesta do zahraničia mi nevyšla… Zomieram, pretože nemôžem dýchať. Mami, veľmi ťa ľúbim.”

    Na snímke kvety sú položené na zemi v priemyselnom parku 24. októbra 2019 v britskom grófstve Essex. Zdroj: TASR/AP

    Po týchto slovách Tra My ešte uviedla svoju adresu vo Vietname. Časy odoslania správ naznačujú, že to bolo v utorok večer, len niekoľko hodín predtým, ako boli v návese v priemyselnom parku objavené telá 31 mužov a ôsmich žien.

    Čína zatiaľ nepotvrdila, že obete v kamióne sú jej občania

    Polícia v Essexe predtým oznámila, že obeťami sú Číňania a v súvislosti s prípadom zadržala dvoch mužov a jednu ženu.

    Čína zatiaľ nepotvrdila, že obete v kamióne sú jej občania. Čínske veľvyslanectvo v Londýne v piatok uviedlo, že do Essexu vyslalo tím, ktorý sa stretol s predstaviteľmi tamojšej polície.

    Kamión, v ktorom sa neskôr našlo 39 tiel, bol trajektom dopravený z belgického mesta Zeebrugge do anglického Purfleetu, kam dorazil približne o polnoci. Zatiaľ nie je jasné, kde a kedy boli obete do kamiónu naložené.

    Políciu a záchrannú službu privolali do priemyselného parku Waterglade v meste Grays v stredu približne o 02.40 h SELČ.

    V piatok zadržala polícia 38-ročného muža a ženu

    Všetkých 39 osôb vyhlásili na mieste za mŕtve a vodiča kamióna, 25-ročného muža zo Severného Írska, ktorého neskôr identifikovali ako Mo Robinsona.

    V piatok zadržala polícia 38-ročného muža a ženu v rovnakom veku. Ich mená zatiaľ úrady nezverejnili, uviedli len, že pochádzajú z mesta Warrington v grófstve Cheshire ležiacom na severozápade Anglicka.

    - Reklama -