OĽaNO vyzýva Smer: Stiahnite Glváča z funkcie ešte pred začatím mimoriadnej schôdze

    0
    Martin Glváč (Autor: facebook.com/pellegrini.peter/)

    “Vo fungujúcej demokracii je neúnosné, aby takýto človek po odhalení jeho služieb pre mafiána, bol naďalej vo svojej funkcii či na slobode. My sme však svedkami toho, ako strana Smer miesto toho, aby sa škodnej vo svojich radoch zbavila, vymýšľa rôzne spôsoby, ako to neurobiť,” uviedlo OĽaNO.

    Opozičná strana SaS si myslí, že Martin Glváč (Smer-SD) už dávno nemal byť na poste podpredsedu parlamentu a mal stáť pre orgánmi činnými v trestnom konaní. Informovala o tom hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

    SaS poznamenala, že zverejnená údajná komunikácia medzi Glváčom a Marianom Kočnerom, obžalovaným z vraždy novinára Jána Kuciaka, potvrdzuje, že podpredseda parlamentu vynášal informácie zo spisov a vybavoval pre Kočnera stretnutia s ľuďmi vo vedení štátnych úradov.

    “Navyše, obaja spoločne manipulovali výberové konania a Glváč tiež vedome klamal o ich poslednom stretnutí,” povedal predseda SaS Richard Sulík.

    Mimoriadna schôdza parlamentu na odvolanie podpredsedu parlamentu Martina Glváča bude v utorok o 15.00 h. Pred schôdzou by malo byť ešte rokovanie Koaličnej rady.

    Opozícia v piatok (25. 10.) odovzdala podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chcú odvolať Glváča z funkcie podpredsedu NR SR.

    Dôvodom je jeho údajná komunikácia s Marianom K., ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

    - Reklama -