Dôkaz o Kočnerových odporných praktikách! VIDEO, ako dáva kameru do Trnkovej kancelárie

    0
    Na kombosnímke zľava Marian Kočner a Dobroslav Trnka (Autor: TASR/PL.sk)

    Informáciu uvádza ICJK na svojej internetovej stránke.

    Nahrávku získala z anonymného zdroja medzinárodná organizácia investigatívnych novinárov OCCRP.

    Ako sa v článku uvádza, na zázname je najprv niekoľko sekúnd z 1. januára 2000, čas je 11:36 a niekto práve odovzdáva kameru jej budúcemu užívateľovi. Dátum nemusí byť nastavený správne, záznam mohol vzniknúť aj o niekoľko rokov neskôr.

    Zdroj: icjk.sk

    „… ináč tak isto. Už teraz vlastne aj nahráva, sa mi zdá,“ ozve sa neznámy hlas, potom sa hodiny v kamere posunú bezmála o 23 hodín. Deň na zázname preskočí na 2. január 2000, čas je 10:08. Zmení sa charakter ruchu z pozadia aj záber. Spočiatku niekto blokuje objektív svojím telom.

    „Sadni si tam,“ ozve sa Kočnerov hlas a po necelej minúte sa objaví v zábere Trnka, ktorý bol od roku 1999 námestníkom generálneho prokurátora a od roku 2004 generálnym prokurátorom. Po chvíli si Trnka presadne. „Tu sedávame,“ povie Kočnerovi, ktorý sa pokúša nastaviť kameru, aby bol v jej zábere prokurátor i miesto pre očakávaného návštevníka. „OK, teraz poď sem,“ inštruuje Kočner Trnku a záber sa po niekoľkých sekundách skončí, uvádza sa v článku ICJK.

    Neštandardné vzťahy Kočnera a Trnku už odhalilo pre zmenu nahrávanie Trnku Kočnerom, kde ho „zotrel“ za to, že sa snažil vydierať šéfa Penty Jaroslava Haščáka.

    - Reklama -