Vedecké ústavy otvárajú svoje dvere. Začína sa Týždeň vedy a techniky

    0
    výskum, ilustračné foto (Autor: TASR)

    Dvere do sveta vedy otvoria v SAV Ústav vied o Zemi, Astronomický ústav, Ústav hydrológie, Fyzikálny ústav, Matematický ústav, Ústav experimentálnej fyziky a Ústav materiálového výskumu, Elektrotechnický ústav, Centrum experimentálnej medicíny, Centrum biológie rastlín a biodiverzity SAV, Centrum biovied, Biomedicínske centrum, Archív SAV a mnohé ďalšie pracoviská v termíne od 4. novembra do 10. novembra vo vybraných časoch.

    Návštevníci tak si budú môcť vypočuť prednášky napríklad o geológii, pripravené sú ukážky procesu vrásnenia a pohybov litosférických dosiek, ukážky fosílií, hornín či možnosť zažiť nočné pozorovania oblohy, interaktívne workshopy, súťaže a kvízy.

    Zuzana Hajdu z odboru propagácie Národného centra pre popularizáciu vedy a techniky doplnila, že v rámci Týždňa vedy a techniky je pripravený program aj pre odbornú komunitu.

    V strede týždňa sa uskutoční Národný okrúhly stôl o vednej politike, ktorý sa snaží prostredníctvom odbornej diskusie prispieť k hľadaniu možností na zlepšenie podmienok a kvality slovenskej vedy a výskumu.

    Vyvrcholením týždňa bude galavečer pri príležitosti odovzdávania Ceny za vedu a techniku 2019.

    Týždeň vedy a techniky ukončí vedeckú jeseň podujatí zameraných na popularizáciu vedy a výskumu.

    - Reklama -