Fico: Čo by som urobil na Glváčovom mieste? Odstúpil by som hneď, ako by to urobili Sulík s Matovičom

    0
    Zľava na snímke Martin Glváč a Robert Fico (Autor: TASR)

    Budem rešpektovať každé rozhodnutie

    Fico v súvislosti s Glváčom zopakoval svoje slová, že má jeho podporu. “Budem rešpektovať každé rozhodnutie, ktoré Martin Glváč urobí. Každé jedno,” zdôraznil. Poukázal pri tom na selektívnu mieru zodpovednosti voči Smeru-SD. Podľa jeho slov komunikácia Mariana K. s Glváčom dokazuje, že sa spolu poznali dlhšie obdobie, nechcel však posudzovať jej obsah.

    S Kočnerom sa poznali viacerí politici

    Fico pripomenul, že sa s Marianom Kočnerom poznali viacerí politici a viacerí sa s ním aj stretli. Podľa svojich slov sa s ním aj on osobne stretol na niekoľkých oslavách. “On bol všade. Vy ste z neho urobili celebritu,” povedal zástupcom médií. Na otázku o svojom bývaní v komplexe Bonaparte odpovedal, že v budove už od leta nebýva. Tvrdí tiež, že Marian Kočner v nej nikdy nebýval.

    Glváč mal v parlamente koncom októbra čeliť odvolávaniu pre jeho údajnú komunikáciu s Marianom Kočnerom. Poslanci však neschválili program mimoriadnej schôdze. Glváč následne informoval, že svoje rozhodnutie oznámi čoskoro.

    Odmietam tieto tvrdenia

    Komunikáciu medzi Glváčom a Marianom Kočnerom cez aplikáciu Viber zverejnil líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Tvrdí, že Glváč mal vedieť o viacerých kauzách Mariana Kočnera, napríklad, že si nominoval svojho človeka do funkcie zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby. Líder OĽaNO tvrdí, že Glváč klamal o tom, že sa s podnikateľom od roku 2012 nestretol.

    Glváč tvrdenia odmietal, podal pre ne aj trestné oznámenie. Tvrdil, že Matovič pácha trestnú činnosť, ak zverejňuje jeho údajnú komunikáciu. Trval na tom, že sa s Marianom Kočnerom nestretol od roku 2012. Rovnako poprel tvrdenia vyplývajúce z jeho údajnej komunikácie s Marianom Kočnerom, zverejnenej Denníkom N, o tom, že si s ním mal dohadovať biznis. Články o Threeme považuje za cielenú diskreditáciu jeho osoby a strany Smer-SD.

     

     

    - Reklama -