Zsuzsová, Marček a Szabó sa už o pár dní dozvedia, kde strávia záver roka

    0
    Na kombosnímke zľava Alena Zsuzsová, Miroslav Marček a Tomáš Szabó (Autor: TASR/PL.sk)

    Neverejné zasadnutie, na ktorom senát Špecializovaného trestného súdu bude rozhodovať o väzbe po podaní obžaloby pre 3 obvinených (Ing.T.Sz.,M.M.,A.Zs.) v trestnej veci vedenej proti  Ing.T.Sz. a spol., sa bude konať 13.novembra 2019 o 12:30 hod.na ŠTS v Pezinku,” informovala v utorok TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

    Šesť skutkov, z toho dve úkladné vraždy

    Ďalšiemu obvinenému Zoltánovi Andruskóvi bola už väzba predĺžená. Termín zasadnutia, na ktorom súd bude schvaľovať dohodu o vine a treste, ktorú nedávno uzavrel Zoltán Andruskó s prokurátorom, zatiaľ nie je známy.

    Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal 21. októbra na ŠTS v Pezinku obžalobu na obvinených Mariana Kočnera a ďalšie tri osoby v prípade vraždy Kuciaka a jeho snúbenice Kušnírovej.

    Obžaloba bola podaná pre šesť skutkov, z toho dve úkladné vraždy, 21. októbra.

    “Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Špecializovaný trestný súd 21. októbra obžalobu na obvinených T. Sz., M. M., A. Zs. a M. K. pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a pre ďalšie trestné činy. Obžaloba bola podaná pre šesť skutkov, z toho dve úkladné vraždy,” uviedla hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

    Jeden skutok sa týka vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej z roku 2018. Druhý vraždy Petra Molnára z roku 2016. 

    Za Kuciakovu vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70-tisíc eur

    Vyšetrovací spis má viac ako 25.000 strán a desiatky príloh, medzi ktorým sú aj zaistené finančné prostriedky a cennosti. Obžaloba má 93 strán. Dvojicu zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači.

    Za Kuciakovu vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Po dvojnásobnej úkladnej vražde sa konali pochody za Jána a Martinu a Za slušné Slovensko, ktoré organizovala rovnomenná iniciatíva.

    Ľudia na námestiach žiadali vyšetrenie vraždy, potrestanie páchateľov aj predčasné voľby. Neskôr od požiadavky predčasných volieb iniciatíva ustúpila.

    Situácia po vražde si vyžiadala zmenu vlády, kabinet Roberta Fica vystriedala exekutíva Petra Pellegriniho (obaja Smer-SD).

     

    - Reklama -