Tento muž ´natrel´ Sulíka aj Krajniaka, vtiahol ich do zmenkovej kauzy. Opozičníci sa tvrdo ohradzujú

    0
    Podnikateľ Ivan Cvik na stredajšom hlavnom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) vo veci falšovania zmeniek TV Markíza v Ústave na výkon väzby v Bratislave 6. novembra 2019. (Autor: TASR)

    Svedok Ivan Cvik dnes predpoludním však na súde tvrdil, že piata zmenka, ktorú má prokurátor Šanta, vyzerá ako zmenka, ktorú mu na istý čas dal Marian Kočner. Mal ju skúsiť  zobchodovať.

    Ponúkal ju vraj osobne Richardovi Sulíkovi, predsedovi SaS, ktorý ju považoval za falošnú. Pravosť mu mala na odporúčanie Kočnera potvrdiť podľa Cvika prokurátorka generálnej prokuratúry Janeta Plháková.

    „Je pravdou, že zbežne poznám pani prokurátorku Janetu Plhákovú, ale nikdy mi nič o žiadnej zmenke nespomínala,” vyhlásil pre ParlamentnéListy.sk Richard Sulík. Svedok hrá podľa neho úbohé divadlo.

    Cvik tiež tvrdí, že cez poslanca Sme rodina Milana Krajniaka vraj zmenku ponúkal na odkúpenie aj samotnej Markíze. „V živote som žiadnu zmenku nevidel,” reaguje v rozhovore pre ParlamentnéListy.sk politik Krajniak.

    Cvika videl raz a to mu vraj stačilo. 

    „V živote som žiadnu zmenku nevidel,” tvrdí pre ParlamentnéListy.sk politik Krajniak. Vyhlásil,  že v Markíze aj tak nikoho nepozná a nechápe, prečo by tam mal niečo obchodovať. Cvika videl  raz a to mu vraj stačilo.

    Vaše meno zaznelo na dnešnom procese týkajúcom sa zmeniek. Vy ste videli tú piatu zmenku? 

    Nie.

     

     

    Ponúkali ste ju teda Markíze, hoci ste ju nevideli?
    Ja som nevidel žiadnu zmenku – to po prvé. A nič som nikomu neponúkal.

    Poznáte Ivana Cvika?

    To ja vám neviem povedať. Kedysi ma kontaktoval človek, ktorý sa takto predstavil, že sa so mnou chce rozprávať. Kontaktoval ma, tuším, cez facebook. Po stretnutí s ním som si povedal, že s týmto človekom nechcem nič mať. Celé sa mi to zdalo divné a radšej som prestal s ním komunikovať. 

    On však uviedol, že cez vás ponúkal zmenku TV Markíza.

    Ešte raz – ja som toho človeka videl raz v živote. Bavili sme sa o zmenkách, ale nedoniesol mi žiadnu zmenku ukázať. Nepamätám si to presne, ale z môjho pohľadu išlo o veľmi zvláštne stretnutie, a ďalej som to už neriešil.

    Vy ste mali také možnosti, že by ste to v teoretickej rovine mohli vôbec niekomu z Markízy ponúknuť?

    Hlavne neviem, prečo ma vôbec kontaktoval. A nie, ja nemám s Markízou vôbec žiadny vzťah.

    Ako hodnotíte túto výpoveď Ivana Cvika?

    Nijako to nehodnotím. Dozvedel som sa to pred polhodinou.

    Autorka:  Lucia Balichová

     

    - Reklama -