AKTUÁLNE Súd rozhodol o väzbe pre Zsuzsovú a jej gang

    0
    Špecializovaný trestný súd rozhodol o predlžení väzby pre obžalovaných z vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice. (Autor: TASR)

    Zostávajú naďalej vo väzbe

    “Všetci traja zostávajú naďalej vo väzbe pri nezmenených dôvodoch väzby,” povedal prokurátor. Podľa jeho slov naďalej pretrváva obava, že všetci obvinení môžu mariť trestné konanie, prípadne ovplyvňovať svedkov. Priblížil, že vo väzbe by tak mohli ostať ešte minimálne tri roky. Proti rozhodnutiu podali sťažnosť Alena Zsuzsová aj Tomáš Szabó, rozhodovať bude o nej Najvyšší súd SR.

    Obžaloba vo veci vraždy a falšovania zmeniek

    Alena Zsuzsová, Miroslav Marček a Tomáš Szabó čelia obžalobe vo veci vraždy novinára spolu s Marianom Kočnerom. Ten je v súdnej väzbe za údajné falšovanie zmeniek TV Markíza a za marenie spravodlivosti.

    Podľa obžaloby prokurátora ÚŠP si mal Marian Kočner objednať vraždu Jána Kuciaka u Aleny Zsuzsovej koncom roka 2017 resp. začiatkom roka 2018 z dôvodu pomsty za články, ktoré odkrývali jeho ekonomickú trestnú činnosť.

    Vražda podnikateľa Molnára

    Okrem vraždy novinára čelia Miroslav Marček a Tomáš Szabó aj obžalobe z vraždy podnikateľa z Kolárova Petra Molnára. Toho mali podľa obžaloby ÚŠP zavraždiť v roku 2016 so zámerom lúpeže.

    Nedovolené ozbrojovanie

    Okrem dvoch spomínaných vrážd obviňuje prokurátor ÚŠP Miroslava Marčeka, Tomáša Szabóa a Mariana Kočnera aj z nedovoleného ozbrojovania.

     

    - Reklama -