V Nemecku zatkli islamistu: Tento týždeň ho deportovali z Turecka

    0
    Ilustračné foto (Autor: TASR)

    “Otec (tej rodiny) bol na základe platného zatykača vydaný súdnym orgánom,” povedal Martin Pallgen, hovorca ministerstva vnútra spolkovej krajiny Berlín. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA s tým, že zatykač sa netýka prečinov súvisiacich s teroristickou činnosťou.

    Muž, považovaný za člena salafistického hnutia, sa momentálne nachádza vo väzbe v Berlíne, kde čaká na prevoz do Dolného Saska.

    Pallgen uviedol, že zvyšok rodiny – manželka zatknutého, jeho dvaja synovia, dve dcéry a jedno vnúča – už z Berlína odišli. Do nemeckej metropoly pricestovali z Turecka vo štvrtok večer. Turecké úrady označili celú rodinu za “zahraničných teroristických bojovníkov”

    Nemenované zdroje pre tlačovú agentúru DPA povedali, že jeden zo synov zadržaného, ktorý vyrastal v nemeckom meste Hildesheim, mal kontakty na tamojšieho islamistického kazateľa menom Abu Walaa. Ten je spolu s ďalšími štyrmi ľuďmi v súčasnosti v Nemecku vo väzbe, obvinený z náboru bojovníkov pre organizáciu Islamský štát.

    S vyhosťovaním zahraničných bojovníkov Islamského štátu do krajín ich pôvodu začala Ankara v pondelok tento týždeň. Už viackrát pritom uviedla, že Turecko nie je pre členov tejto extrémistickej skupiny “hotelom”.

     

    - Reklama -