Danko opäť ostro kritizuje Pellegriniho. Čistá anarchia, ja sa nikomu prosiť nebudem, odkazuje

    0
    Na snímke zľava predseda vlády SR Peter Pellegrini a predseda NR SR Andrej Danko (SNS) na spoločnom vyhlásení po neúspešnom otvorení 48. schôdze NR SR 6. septembra 2019 v Bratislave. (Autor: TASR)

    Kamenický má zrejme problém zostaviť rozpočet

    So zostavovaním rozpočtu má podľa Danka minister Kamenický problém, hoci sa snaží uspokojiť požiadavky jednotlivých rezortov. Tvrdí, že minister ani predseda vlády neprejavujú záujem o politickú podporu.

    “Najmä nech sa spamätá aj minister financií. Ja sa tu nebudem prosiť o stretnutie s premiérom a ministrom,” povedal s tým, že čakal telefonát a iniciovanie stretnutia.

    Je to vrchol drzosti a nekompetentnosti

    Za “vrchol drzosti a nekompetentnosť” považuje Danko analýzu dosahov. Ako príklad uviedol zavedenie rekreačných poukazov, ktoré podľa neho priniesli podstatne vyšší príjem ako výpadok. Nepáči sa mu aj to, že rezort financií nerieši digitálnu daň.

    Premiér by sa mal podľa neho inšpirovať českým náprotivkom Andrejom Babišom, a to v opatreniach v oblasti efektívneho výberu daní.

    Dvíham prst vláde

    “Ja teraz dvíham prst vláde, nech robia od rána do večera na tom, aby si nielen tabuľkovo zostavili rozpočet a sem ho hodili, ale aby hľadali zdroje,” povedal Danko s tým, že nevidí žiadnu činnosť. Môže sa podľa neho stať, že rozpočet budú musieť stiahnuť a upravovať.

    Danko nechcel jednoznačne povedať, či SNS rozpočet podporí alebo nie.

    Ministra Richtera zase upozornil, že ak nenájde spôsob, ako bude Sociálna poisťovňa vyplácať minimálne dôchodky, bude mať problém s dôverou SNS. “Ak nebudú vyplatené tieto dôchodky, podľa mňa sa dopustia aj trestných činov,” zhrnul. Vidí v tom politický úmysel.

     

    - Reklama -