Ľudí vyslobodzujú spod trosiek, zemetrasenie v Albánsku má obete

    0
    Na snímke ľudia stoja pri troskách zničenej budovy po zemetrasení v meste Durres na západe Albánska 26. novembra 2019 (Autor: TASR)

    Podľa údajov albánskeho ministerstva obrany prišiel o život človek, ktorý vyskočil z okna chvejúceho sa domu v meste Kurbin, niekoľko desiatok kilometrov severne od hlavného mesta Tirana.

    Ďalšia osoba zahynula pri zrútení budovy v prístavnom meste Drač, uviedli predstavitelia miestnych zásahových zložiek. Záchranári na tomto mieste pracujú na vyslobodení ďalších ľudí spod trosiek.

    Americká geologická služba USGS uviedla, že Albánsko zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,4 a epicentrom približne 30 kilometrov severozápadne od Tirany. Miesto vzniku sa podľa aktualizovaných údajov nachádzalo približne v 20-kilometrovej hĺbke pod zemským povrchom.

    Chvenie bolo cítiť pozdĺž celého albánskeho pobrežia. Obyvatelia uviedli, že v dôsledku zemetrasenia popraskali steny v ich bytoch. Ľudia opúšťali domy a vyhľadávali otvorené priestranstvá. Miestne médiá uviedli, že v meste Drač bola zničená jedna reštaurácia.

    Zemetrasenie postihlo Albánsko aj v septembri, keď boli poškodené stovky domov.

     

    - Reklama -