PRIESKUM Kiska lídrom opozície, Matovič narástol. Tlačenica je hore a aj dole

    0
    Na snímke A. Kiska a I. Matovič (Autor: TASR)

    Štvrtá pozícia patrí LSNS so ziskom 10,4 percenta, nasledujú strany, ktoré prekročili hranicu siedmich percent:  OĽaNO (7,6), ktoré narástlo o necelé dva percentuálne body.a Sme rodina (7,1).

    Za nimi sú veľmi tesne za sebou tri strany, ktorým sa podarilo pokoriť šesťpercentnú hranicu: SNS má zhodne s KDH 6,4 percent a SaS získala 6,3 percent.

    Do parlamentu by sa nedostal Most-Híd, ktorý ziskal 3,5 percenta. Za ním nasleduje Druckerova Dobrá voľba (3,2), SMK (2,2) a Harabinova Vlasť (2,1).

    Ďalšie strany v prieskume nepokorili ani hranicu jedného percenta. Socalisti.sk získali 0,7 percenta, Demokratická strana 0,3 percenta a napríklad farmáska strana Máme toho dosť má podporu len 0,1 percenta.

     Smer-SD by mal v NR SR 32 mandátov, Za ľudí a PS-Spolu zhodne po 21 kresiel, Kotlebovci 18, OĽaNO 13 a Sme rodina 12 mandátov. Strany SNS, KDH i Sas by mali by v zákonodarnom zbore zastupovali 11 poslanci.

    Na voľbách by sa nezúčastnilo 5,9 percenta respondentov. Ďalších 21 percent nevedelo, koho by teraz volilo, ukázal prieskum.

    Respondenti odpovedali na otázku: “Ak by sa parlamentné voľby do NR SR konali najbližší víkend, ktorej politickej strane by ste dali váš hlas? Prečítam vám ich v náhodnom poradí.” Agentúra dodáva, že za prieskumom nie je žiadny zadávateľ.

     

    Autor: TASR/Redakcia

     

    - Reklama -