VIDEO Čo tak Lex Eset, pán Kiska? Fico pripravil pre opozíciu ďalšiu kázeň. Prezradil, čo Smer ľúbi ako koza nôž

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    „Ak sa bližšie pozrieme na divadlo okolo tohto narýchlo zlepeného návrhu zákona, zistíme, že je len chabým pokusom opozície dištancovať sa od finančnej skupiny Penta,“ píše k videu Fico.

    Podľa neho sa opozícia zrejme spolieha, že „zabudneme, za koho vlády bola sprivatizovaná veľká časť zdravotníctva a s kým dlhodobo spolupracovala na svojich zdravotníckych programoch“.

    Zdroj: Facebook/Robert Fico

    Ako najnovší príklad uvádza zdravotnícky program strany Za ľudí, ktorý – ako Fico píše podľa médií – písal Radomír Vereš, dlhoročný vysokopostavený manažér zdravotnej poisťovne Dôvera, ktorú vlastní skupina Penta.

    „Ak opozícia myslí boj proti finančným skupinám vážne, navrhujem jej predložiť aj zákon Lex Eset,“ odporúča Fico.

    Na Lex Haščák má predseda Smeru dve odpovede. „My sme Pente zobrali všetko, čo sme mohli.“ A spomína bratislavské letisko, ktoré bolo tesne pred privatizáciou.

    „Mám rád konkrétne veci, nie bláboly,“ hovorí Fico.

    To by bolo zaujímavé čítanie, odporúča Fico

    „V roku 2006, keď sme nastúpili prvýkrát do vlády, sme si dali záväzok, že privatizácia bratislavského letiska, za ktorou stála Penta, musí byť zastavená – a zastavili sme ju,“ zdôrazňuje expremiér.

    „Povedali sme, že zdravotným poisťovniam musíme zobrať právo využívať zisk na svoje súkromné účely. My sme to urobili, dobre, Ústavný súd mal na to iný názor, no my sme toto rozhodnutie urobili,“ vymenúva svoje odpovede k Lex Haščák.

    A tak sa Fico rečnícky pýta, prečo sa nemôže podobný zákon, ako je Lex Haščák, urobiť aj pre iné finančné skupiny. Čo tak urobiť Lex Eset? To by bolo zaujímavé čítanie,“ odporúča vo videu Fico.

    Bude potom Kiska taký hrdina? Neodpustí si atak na svojho súpera. „…ktorý sa, mimochodom, úplne bežne stretáva s predstaviteľmi Penty. Úplne bežne.“

    A potom sa predseda Smeru – SD rozohnil. „A v tom je tá krivosť, tá podlosť, že idete, dáte si s nimi pohár vína a potom proti nim zahlasujete v nejakom zákone.“

    Poďme o tom komplexne hovoriť, vyzýva expremiér

    „Ak je Kiska a jemu podobní schopný predložiť aj Lex Eset alebo ja neviem ešte aký Lex, poďme o tom komplexne hovoriť,“ opakuje Fico.

    „Smer – SD má finančné skupiny tak rád ako koza nôž. A prejavili sme to už tisíckrát konkrétnymi činmi,“ končí svoj videostatus Robert Fico, poslanec Smeru – SD.

    - Reklama -