Pôdu vraj neponúkli farmárom, ale firme blízkej Gálovi, tvrdí OĽaNO

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    Zmluvou, o ktorej sa farmári dozvedeli minulý týždeň z internetu, sa podľa Matoviča ide prenajať pôda v katastri obce Horné Saliby na obdobie do 31. októbra 2033. “Ak to bude dokonané, v súčasnosti hospodáriaci farmári prídu o podstatnú časť pôdy, na ktorej 30 rokov podnikajú,” upozornil líder OĽaNO.

    Farmári prídu podľa neho o pôdu bez toho, aby im SPF poslal SMS alebo zatelefonoval, či poslal nejaký list. “SPF chce podpísať zmluvu s firmou, ktorá mala v minulom roku tržby 160 eur a stratu 112 eur, nemá žiadny majetok a nikdy nepodnikala v poľnohospodárstve. Firma je príliš blízko ku Gáborovi Gálovi, respektíve k ľuďom, ktorí k nemu majú blízko,” podčiarkol Matovič.

    Fecko vyzval generálnu riaditeľku SPF Adrianu Šklíbovú a ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú (SNS), aby urobili koniec návrhu predmetnej nájomnej zmluvy na pôdu v Horných Salibách. “Dajte šancu čestnosti a spravodlivosti a domácim etablovaným agropodnikateľom. Neberte im spod nôh ich výrobný prostriedok,” doplnil Fecko.ň

     

    - Reklama -