Istanbulský dohovor: Poslanci vyjadrili nesúhlas. Sme zásadne proti gender ideológii, píše Danko. Teraz sa musíme hanbiť aj pred ostatnými štátmi EÚ, kontrujú aktivisti

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    NR SR tiež žiada vládu, aby postupovala voči inštitúciám EÚ a Rady Európy v súlade s týmto uznesením “s cieľom zabrániť prijatiu záväzkov a dosahom záväzkov, ktoré nie sú upravené v slovenskom právnom poriadku” a vyplývajú z Istanbulského dohovoru na právny poriadok SR.

    Vláda má tiež podľa poslancov bezodkladne informovať európske inštitúcie o tomto uznesení.

    V marci tohto roka prijal parlament uznesenie, ktorým sa SR nehodlá stať zmluvnou stranou Dohovoru Rady Európy o predchádzaní násiliu na ženách a domácemu násiliu a o boji proti nemu (Istanbulský dohovor).

    Podľa poslancov je teda potrebné zabezpečiť, aby sa Slovensko nestalo viazané týmto dohovorom ani prostredníctvom rozhodnutí a opatrení EÚ.

    Na situáciu v pléne už reagovala na sociálnej sieti komunita nazvaná Istabulský dohovor.

    Práve teraz 93 poslancov a poslankýň NR SR opäť dehonestovalo Istanbulský dohovor. Nestačilo, aby sme spochybňovali Istanbulský dohovor a tým aj násilie páchané na ženách u nás doma. A hanbili sa za to. Teraz sa musíme hanbiť aj pred ostatnými štátmi EÚ. A začať proti dohovoru trápne intervencie pred Súdnym dvorom EÚ,” uvádza sa na stránke.

    Zdroj: Facebook/Istanbulský Dohovor

    Autori stránky Istanbulský dohovor, ktorí stoja za portálom moznostvolby.sk, sú podľa vlastných slov organizáciou, ktorej poslaním je “svojimi aktivitami prispievať k vytvoreniu spoločnosti, v ktorej budú mať ľudia reálne možnosti voľby, kde budú žiť svoj život bez obmedzení určovaných rodovými stereotypmi”.

    Šéf SNS Andrej Danko píše, že jeho strana bude vždy proti diktátu Bruselu a pripomína, že aktuálne hlasovanie v pléne je úspechom národniarov.

    Zároveň ponúka prehľad toho hlasovania poslancov s tým, že upozorňuje na tých volených zástupcov slovenských občanov, ktorí boli “nepochopiteľne ´za´ gender ideológiu.”

    “SNS je zásadne proti gender ideológii. SNS bude vždy proti diktátu Bruselu, ktorým sa skryto vnáša Istanbulský dohovor do nášho právneho poriadku. SNS sa podarilo presadiť zásadné uznesenie Parlament opätovne odmietol Istanbulský dohovor a požiadal vládu, aby ho Slovensko neprijalo ani ako členský štát EÚ. Pozrite si, ktorí zástupcovia Slovákov boli nepochopiteľne ´za´ gender ideológiu,” uvádza Danko na sociálnej sieti. 

    Autor: TASR/Redakcia

     

    - Reklama -