Expolicajta Tiefenbacha pre incident s matkou a dcérou odsúdili na tri roky podmienečne

    0
    expolicajt Ľuboš Tiefenbach (Autor: TASR)

    “OS Bratislava V odsúdil obžalovaného na úhrnný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu päť rokov a zároveň uložil probačný dohľad nad správaním sa obžalovaného počas plynutia skúšobnej doby. Obžalovanému taktiež uložil povinnosť verejne sa ospravedlniť poškodeným,” uviedol Adamčiak.

    Zneužitie právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody

    Súd obžalovanému uložil trest zákazu činnosti spočívajúci vo výkone zamestnania, povolania, funkcie spojenej s rozhodovacou právomocou po dobu desiatich rokov.

    Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor sa nevyjadril a ponechal si lehotu na prípadné odvolanie sa, obžalovanému začne plynúť lehota na odvolanie po doručení rozhodnutia.

    Expolicajt Ľuboš Tiefenbach, ktorý je obžalovaný pre zneužitie právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody, naposledy na pojednávaní v októbri uviedol, že opätovne podáva trestné oznámenie na samosudkyňu OS Bratislava V pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

    Konkretizoval, že podáva trestné oznámenie z dôvodu, že sa podľa neho nezhoduje zápisnica z posledného pojednávania s realitou.

    Podobnými oznámeniami na sudkyňu a jej údajnou zaujatosťou voči obžalovanému sa v minulosti viackrát zaoberal Krajský súd v Bratislave a aj Najvyšší súd SR. Súdy napokon nevylúčili samosudkyňu z konania.

    Zaistenie na video nakrútila dcéra vodičky

    Tiefenbach stojí pred súdom pre incident s dvoma ženami – matkou a dcérou, zastavenými pri cestnej kontrole v bratislavskej Petržalke v roku 2014.

    Na internete sa následne objavilo video, na ktorom počas kontroly použil voči vodičke Marte B. donucovacie prostriedky. Tie orgány činné v trestnom konaní vyhodnotili ako neprimerané.

    Podľa obžalovaného však Marta B. nemala potrebné doklady od auta a voči hliadke sa správala agresívne, za čo ju predviedli na policajné oddelenie. Zaistenie na video nakrútila jej dcéra.

    - Reklama -