Má to širšie súvislosti, Kalavská toto musí pochopiť. Smeráci reagujú na demisiu ministerky

    0
    Na snímke ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská počas 188. zasadnutia vlády SR v Bratislave 4. decembra 2019. (Autor: TASR)

    “Nemyslím si, že v tomto období pred koncom funkčného obdobia má význam riešiť nejaké zmeny na postoch, pani ministerka by mala vytrvať,” povedal poslanec Ľubomír Petrák (Smer-SD).

    Poslanec Dušan Jarjabek (Smer-SD) skonštatoval, že rozhodnutie ministerky treba rešpektovať. Zdôraznil však, že šéfka rezortu zdravotníctva je súčasťou celej vlády a to by si mala uvedomiť.

    “Keď padlo rozhodnutie na vláde, má to širšie súvislosti, ministerka musí pochopiť, že to nie sú rezortné súvislosti,” uviedol s tým, že Kalavská by rozhodnutie v súvislosti s reformou nemocníc nemala brať osobne.

    Vysvetlil, že nešlo o politické, ale profesijné rozhodnutie, a poukázal na to, že aj názory odborníkov sa líšili.

    Podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár sa v tejto súvislosti stotožňuje so stanoviskom premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD), že by mala ministerka vo funkcii ostať.

    Ministerka zdravotníctva v stredu oznámila, že ponúkla premiérovi svoju funkciu. Oznámila to po tom, ako vláda stiahla návrh reformy nemocníc, tzv. stratifikáciu, z rokovania parlamentu.

    Rozhodnutie zdôvodnila tým, že post ministra zdravotníctva patrí Smeru-SD, a keďže má so stranou “ideové spory” v oblasti predkladaných zákonov, považuje za slušné takto konať.

    Pellegrini je presvedčený o tom, že Kalavská by mala zotrvať vo funkcii. Obaja sa majú stretnúť vo štvrtok (5. 12.).

    - Reklama -