K ministrovi sa tak správať nemali, cítila som sa veľmi zle. Kalavská stále zvažuje svoj odchod

    0
    Na snímke ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská prichádza na stretnutie s premiérom SR Petrom Pellegrinim (Autor: TASR)

    Cítila som sa veľmi zle

    “Viete, veľa som nad tým, samozrejme, rozmýšľala. V stredu som mala chuť, stále má človek chuť odísť, pretože tak, ako sa správa niekto k svojmu ministrovi, ako sa správali ku mne, si myslím, že nie je adekvátne. Cítila som sa veľmi zle,” komentovala s dôvetkom, že aktuálne zvažuje, či jej to stojí za to zotrvať ešte dva mesiace a  niektoré veci pohnúť dopredu, alebo “sa zbaliť a odísť”. “Stále si myslím, že takto sa nemá správať k svojmu ministrovi, ako sa zachovala strana Smer-SD ku mne,” doplnila.

    Chcem sa rozhodnúť tak, aby som svoje kroky nemusela ľutovať

    Zdôraznila, že sa chce rozhodnúť tak, aby svoje kroky neskôr nemusela ľutovať. Zároveň však uviedla, že v posledných dňoch dostala neskutočné množstvo podporných emailov a listov”, v ktorých ju motivovali k tomu, aby vo funkcií zostala. “Teda, aby som myslela na pacientov, lekárov, na rozrobenú prácu. Keby človek myslel len sám na seba, určite odíde,” prízvukovala.

    Minister má slúžiť svojmu národu

    Zdôraznila tiež, že minister má slúžiť svojmu národu. “Ja som mala vždy len jeden záujem, a tým bol pacient. Asi sa to v slovenskej politike nenosí. Teda je to asi trápne. Nenašlo to odozvu,” tvrdí.

    Stratifikácia

    Stratifikáciu však nepovažuje za jediný projekt, na ktorom ministerstvo pod jej vedením pracovalo. Mrzí ju však, že spolu s ňou neprešli ani témy týkajúce sa povinného očkovania detí, ani dlhodobá starostlivosť o pacientov. “Ale je tam veľmi veľa dobrých projektov a myslím si, že keď budem dávať odpočet, nebudem sa mať za čo hanbiť. Myslím, že som toho urobila veľmi veľa pre slovenské zdravotníctvo,” dodala.

     

    - Reklama -