VIDEO V centre Moskvy padli výstrely. O život prišiel príslušník FSB aj útočník

    0
    Ilustračná snímka (Autor: unsplash.com)

    Federálna bezpečnostná služba potvrdila, že muž ozbrojený kalašnikovom spustil paľbu na Lubianskom námestí pred jej sídlom. Bezpečnostné sily ho následne “neutralizovali”.

    “Páchateľ konal sám,” uviedla FSB, ktorá zároveň poprela správy, že strelci boli traja a podarilo sa im preniknúť do jej sídla, tzv. Lubianky. Moskovská polícia dočasne na mieste incidentu zastavila dopravu a presmerovala linkové autobusy.

    K incidentu došlo na Lubianskom námestí, nachádzajúcom sa približne desať minút chôdze od Kremľa.

    Ako informovala na svojej internetovej stránke televízia RT, táto časť mesta je obľúbená medzi Moskovčanmi i turistami pre svoje reštaurácie, luxusné obchody a rôzne atrakcie v časoch sviatkov.

    Video nasnímané z neďalekej budovy ukazuje osobu odetú v čiernom, ako beží po vyprázdnenej ulici a ie je jasné, či je to bezpečnostný dôstojník alebo útočník.

    Civilisti zrejme nepovažovali incident za príliš vážny, pretože niektoré videá zverejnené na sociálnych sieťach ukazujú, že náhodne prechádzali okolo krčiacich sa policajtov vyzbrojených útočnými puškami, alebo nazerali z okien kaviarní, poznamenala RT.

    - Reklama -