Problémy s overovaním Kmotríkových firiem? Podpredseda ÚVO Bugala bol vyzvaný k odstúpeniu

    0
    Predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslav Hlivák. (Autor: TASR)

    Predseda ÚVO kontaktoval Bugalu, aby mu vysvetlil informácie, ktoré sa týkajú záverov súdneho konania Okresného súdu v Žiline, ktoré sa vzťahuje aj na Bugalu. “Aj na základe včera medializovaných informácií podľa Okresného súdu v Žiline, súd uložil pokuty za nezákonné overovanie vlastníctva v mnohých firmách pána Kmotríka pre register partnerov verejného sektora. Nezákonný postup sa podľa verdiktu súdu vzťahuje aj na pána Bugalu,” poznamenal Hlivák na piatkovom brífingu.

    Ako dodal, keďže o takomto nezákonnom postupe sa hovorilo aj v čase uchádzania sa Bugalu o funkciu podpredsedu, Hlivák stanovil niekoľko podmienok na prijatie jeho kandidatúry. Medzi nimi bolo aj jeho verejné vyhlásenie súvisiace s týmto prípadom. K vtedajším špekuláciám, že nezákonne overoval vlastníctvo v mnohých Kmotríkových firmách pre register partnerov verejného sektora, Bugala vyhlásil, že jeho advokátska kancelária postupovala v zmysle zákona o registri partnerov verejného sektora a v prípade, ak sa preukáže, že nepostupoval nestranne, je pripravený vzdať sa akejkoľvek verejnej funkcie.

    Predseda ÚVO požiadal Bugalu, aby sa vyjadril k pravdivosti medializovaných informácií o rozhodnutiach súdu v tomto prípade. Ten ich ako účastník konania potvrdil, má k nim však určité právne výhrady. “Vzhľadom na právoplatné a vykonateľné rozhodnutia Okresného súdu Žilina zotrvávam na svojom postupe a vyzval som pána Bugalu, aby dodržal svoje verejné vyhlásenie, ktoré v čase uchádzania sa o kandidatúru dal, a aby sa vzdal funkcie podpredsedu úradu,” zdôraznil Hlivák. Súčasne ho informoval o tom, že ak sa funkcie nevzdá, na najbližšom rokovaní vlády SR predloží návrh, aby ho z funkcie odvolal vládny kabinet. Bugala si na rozhodnutie zobral čas.

     

    - Reklama -