Sviatky v roku 2020 vytvárajú niekoľko predĺžených víkendov

    0
    Na snímke najviac fotografovaná autobusová zastávka na Slovensku s požičovňou bicyklov pri Chate pod Rysmi (Autor: TASR)

    Na Slovensku máme 15 štátnych sviatkov, z ktorých 11 spadajú na pracovné dni. Štyri sviatky budú počas víkendu. Niekoľko sviatkov vychádza na koniec a začiatok pracovného týždňa, a tak sa pracujúci občania môžu tešiť na štyri predĺžené víkendy. Okrem Veľkej noci, ktorá tradične trvá od piatka do pondelka, si tri dlhšie víkendy budú môcť vychutnať v máji počas Sviatku práce a tiež Dňa víťazstva nad fašizmom a na Vianoce

    Uprostred týždňa si Slováci pripomenú napríklad aj Deň Ústavy SR, sviatok Sedembolestnej Panny Márie a Deň boja za slobodu a demokraciu. Vianoce aj tento rok prerušia pracovný týždeň. Štedrý deň pripadne na štvrtok.

    Pracovať by Slováci mali 251 dní, čo je 2008 hodín osemhodinového pracovného času. Vrátane platených sviatkov je to 262 pracovných dní, čiže 2096 hodín. U pracovníkov so 7,5-hodinovou pracovnou dobou je to o čosi menej. Tým bude zaplatených 1882,5 hodín. Spolu s pracovnými sviatkami odrobia 1965 hodín.

     

    - Reklama -