Kim plánuje svetu ukázať novú zbraň. Mal by sa krotiť, odkazujú mu Američania

    0
    Severná Kórea, nová strategická zbraň (Ilustračné foto). (Autor: TASR)

    Odborníci analyzovali, že “strategickou zbraňou”, o ktorej Kim hovoril, že ju svet v blízkej budúcnosti uvidí, by mohla byť medzikontinentálna balistická strela.

    “Kim Čong-una by sme radi vyzvali na zdržanlivosť,” povedal Esper v rozhovore pre americkú televíziu Fox News. Pripomenul, že najlepším spôsobom, ako sa posunúť vpred, je stále politická dohoda o denuklearizácii Severnej Kórey.

    “Na tej ceste už sme. A chceme na nej zostať,” dodal Esper s tým, že na Kim Čong-una a jeho ľudí budú naliehať, aby sa vrátili k rokovaciemu stolu.

    Severokórejský vodca Kim Čong-un nedávno vyhlásil, že KĽDR nemá dôvod predlžovať moratórium na jadrové skúšky a testy medzikontinentálnych rakiet, keďže Spojené štáty pokračujú v spoločných vojenských cvičeniach s Južnou Kóreou, uvalili nové sankcie a zároveň kladú “gangsterské požiadavky”. Povedal to na záver štvordňového zasadania ústredného výboru vládnucej Kórejskej strany práce.

    Kim zároveň avizoval, že KĽDR v blízkej budúcnosti predstaví “novú strategickú zbraň”. Jeho krajina zároveň prijme “šokujúce skutočné opatrenia”.

     

    - Reklama -