Gajdoš chce pre situáciu v Iraku Bezpečnostnú radu: Toto považujem za veľmi dôležité

    0
    Peter Gajdoš (Autor: TASR)

    “Považujem za veľmi dôležité, aby ešte pred zasadnutím Vojenského výboru NATO a Severoatlantickej rady zasadla Bezpečnostná rada SR,” uviedol šéf rezortu obrany na sociálnej sieti.

    Minister Gajdoš vo svojom predošlom facebookovom statuse podčiarkol, že o situácii v Iraku Iraku je pravidelne informovaný a bezpečnosť našich vojakov, ktorí sa tam nachádzajú, je prvoradá.

    “Slovenskí vojaci, ktorí pôsobia v Iraku sú v poriadku a plne pripravení splniť prípadné evakuačné pokyny v zmysle rozhodnutia velenia NATO,” uviedol šéf rezortu.

    Pellegrini sa v sobotu (4.1.) vyjadril, že vládny špeciál je pripravený kedykoľvek vyzdvihnúť siedmich slovenských vojakov slúžiacich na misii v Iraku.

    Vyhlásil to v súvislosti s aktuálnou situáciou na Blízkom východe, po piatkovom (3.1.) cielenom americkom útoku, pri ktorom bol zabitý iránsky generálmajor Kásem Solejmání, veliteľ špeciálnych jednotiek Kuds iránskych revolučných gárd.

    Premiér i prezidentka SR Zuzana Čaputová počas dňa zdôraznili nevyhnutnosť deeskalovať napätú situáciu na Blízkom východe a hľadať riešenie prostredníctvom rokovaní zainteresovaných strán.

     

    - Reklama -