Bugárov Most reaguje na mediálnu prestrelku medzi Pellegrinim a Dankom

    0
    Béla Bugár (Autor: TASR)

    Most-Híd takisto upozornil na to, že je nešťastné vnímať aktuálnu situáciu na Blízkom východe ako priestor pre predvolebné mediálne prestrelky.

    “Neponúkajú riešenia, naopak, vyvolávajú napätie a spochybňujú dôveryhodnosť SR,” dodala hovorkyňa.

    V súvislosti s aktuálnou bezpečnostnou situáciou v Iraku, po zabití iránskeho generála Kásema Solejmáního americkou armádou, vyzval predseda SNS Andrej Danko vládu a premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD), aby neodkladne poslali vládny špeciál pre siedmich slovenských vojakov, ktorí plnia úlohy v rámci výcvikovej misie NATO v Iraku a odviezol ich do vlasti.

    Pellegrini po nedeľňajšom stretnutí s ministrom obrany SR Petrom Gajdošom (SNS) a náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR  Danielom Zmekom upozornil na to, že individuálne a nepremyslené akcie evakuácie malej skupiny siedmich vojakov by mohli ohroziť ich životy. 

    Upozornil, že je potrebné počkať na rozhodnutie NATO a velenia misie, ak padne rozhodnutie o bezpečnej koordinovanej evakuácii celej výcvikovej jednotky, SR je pripravené vojakov z bezpečného miesta odviezť.

    Minister obrany SR Peter Gajdoš potvrdil, že slovenskí vojaci v Iraku sú v dobrej morálnej kondícii a ani z ich strany neprišla požiadavka na evakuáciu.

    - Reklama -