Polícia na sociálnych sieťach: Lučanský to hodnotí takto

    0
    Milan Lučanský (Autor: facebook.com/policiaslovakiafacebook.com/policiaslovakia)

     “Obzvlášť ma teší, keď naše sociálne siete pomáhajú občanom v núdzi, či už rýchlym zodpovedaním ich dôležitých otázok, alebo sú získavané priamo poznatky vedúce k záchrane ľudských životov či k vypátraniu hľadaných osôb,” uviedol Lučanský.

    Medzi úspechy súvisiace s aktivitou na sociálnych sieťach polícia zaradila napríklad identifikáciu osôb v prípade zabitého Srba v centre Bratislavy, vypátranie dvoch nezvestných dievčat vo veku 14 a 15 rokov či nájdenie muža, ktorý rozbil vchodové dvere nemocnice.

    “Z najzávažnejších prípadov môžeme uviesť komunikáciu s občanom SR v zahraničí, ktorý sa cítil byť vykorisťovaný nútenou prácou, čo bolo následne odstúpené partnerskému orgánu v danej krajine, alebo komunikáciu s osobami uvažujúcimi nad samovraždou,” priblížila hovorkyňa.

    Okrem hlavnej facebookovej stránky s názvom Polícia Slovenskej republiky komunikuje polícia s občanmi aj prostredníctvom stránok ôsmich krajských riaditeľstiev PZ SR.

    Samostatná stránka je venovaná varovaniam pred hoaxmi a podvodmi. Vlani vznikol tiež policajný Instagram. Polícia pripomína, že ani jej sociálne siete nie je možné zneužívať na posielanie falošných a “vtipných” správ.

    Odosielatelia boli podľa nej vždy vypátraní.

    - Reklama -