Mráz po chrbte. Vrah opisuje krok za krokom vraždu

    0
    Na snímke polícia odvádza Miroslava Marčeka zo súdu. (Autor: TASR)

    „Zaklopal som na dvere, otvoril mi pán Kuciak. Jeho som zasiahol do hrude. Ona (Martina Kušnírová – pozn. TASR) vbehla do kuchyne, ja som išiel za ňou a tam som trafil aj ju. Videl som miesto zásahu. Viem, že bola hneď mŕtva. Pri odchádzaní som ešte raz vystrelil na Jána Kuciaka, ktorý ležal na schodoch,” uviedol Miroslav M. vo svojej výpovedi.

    „Pán Andruskó dosť tlačil na to, aby sme to vykonali,” uviedol Miroslav M. ako odpoveď na otázku, prečo zavraždili aj Kušnírovú, keď videl, že je doma. Vraždu chceli pôvodne vykonať už 19. februára, ale vtedy sa u Jána Kuciaka nachádzali tiež viaceré osoby.

    Počas vykonávania dvojnásobnej vraždy sa po zastrelení Kušnírovej mala zaseknúť Miroslavovi M. zbraň. Následne dvakrát obtiahol uzáver, vďaka čomu vypadli zo zbrane dve plné nábojnice. Krátko po medializácii vraždy sa objavili informácie, že mal byť zanechaný na mieste činu odkaz v podobe dvoch nábojníc.

    Za vraždu Kuciaka mali inkasovať spolu s jeho bratancom Tomášom Sz. 35 000 až 40 000 eur, presnú sumu si nepamätá. Objednávku mal zadať Zoltán Andruskó Tomášovi Sz. Pôvodne mali novinára uniesť, ale Tomáš Sz. podľa Miroslava M. uviedol, že to nie je možné.

    „Povedal mu, že v dnešnej dobe sa to už nedá,” uviedol Miroslav M. na margo možného únosu. Miroslavovi M. mal Andruskó ukázať aj viaceré fotografie Kuciaka.

    Na skutok im mal odovzdať Andruskó na žiadosť Tomáša Sz. dva mobilné telefóny. Tie mali slúžiť iba na signál po vražde, ktorým bolo prezvonenie. To sa podľa Miroslava M. aj stalo. Svoj telefón po skutku zničil, Tomáš Sz. si ho podľa neho nechal.

    Pôvodná objednávka bola podľa Miroslava M. na vraždu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku. Ten dozoruje kauzu Technopol Servis, ako aj kauzu Donovaly.

    Vo svojej výpovedi ďalej uviedol, že Mariana K. pozná len z médií.

    Jeho výsluch momentálne vedú prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry a následne sa budú pýtať obhajcovia obžalovaných, potom splnomocnenci poškodených.

    Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z dôvodu pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

    - Reklama -