VIDEO Pellegrini: Vyšetrenie Kuciakovej vraždy bola moja priorita

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    Spravodlivosť na Slovensku platí pre každého

    Premiér zdôraznil potrebu ukázať, že spravodlivosť na Slovensku platí pre každého bez rozdielu. Zároveň sa poďakoval za prácu vyšetrovateľom, policajtom a prokurátorom. Dodal, že chce povzbudiť kompetentné orgány, aby rozhodovali spravodlivo v zmysle zákonov a Ústavy SR.

    Pellegrini pripomenul, že vyšetrenie vraždy novinára bolo jednou z jeho priorít, keď nastupoval do funkcie. Na premiérskom poste nahradil Pellegrini predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Zmenu vlády si vyžiadala situácia po vražde novinára.

    Predsedníčka senátu Špecializovaného trestného súdu Ružena Sabová otvorila v pondelok pojednávanie vo veci vraždy novinára a jeho snúbenice. Na lavici obžalovaných sedia Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Posledný menovaný sa v pondelok k vražde priznal. Právoplatne odsúdený za vraždu novinára už bol Zoltán Andruskó, uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste.

    Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača. Po dvojnásobnej úkladnej vražde sa konali pochody za Jána a Martinu a Za slušné Slovensko, ktoré organizovala rovnomenná iniciatíva.

     

    - Reklama -