Megaproces v kauze vraždy Kuciaka: Proti Kočnerovi má svedčiť jeho bývalý kamarát Tóth a jeho komando

    0
    Peter Tóth a Marian Kočner (Autor: TASR, Reprofoto: Youtube)

    Tóth mal pre Kočnera organizovať sledovanie novinárov

    Peter Tóth bol v procese najprv utajeným svedkom. Neskôr sa však odtajnil a svedčil proti Marianovi Kočnerovi aj v kauze falšovania televíznych zmeniek. Podľa Petra Tótha je Marian Kočner objednávateľom vraždy Jána Kuciaka. Pre Mariana Kočnra mal Tóth organizovať sledovanie viacerých novinárov, medzi nimi aj Jána Kuciaka.

    Svedkovia zadanie od Tótha považovali za zadanie od SIS

    Organizovať ho mal prostredníctvom svedkov Miroslava Kriaka a Štefana Mlynarčíka. Tí v prípravnom konaní uviedli, že Kuciaka sledovali aj fotografovali a že ich Tóth na túto prácu najal pod zámienkou, že ide o dílera drog. Zároveň uviedli, že zadanie od Tótha považovali za zadanie od SIS. Podľa ich slov z prípravného konania nevedeli, že sledovanie vykonávajú pre Mariana Kočnera.

    Na utorkovom pojednávaní identifikoval fotografie Jána Kuciaka z jeho sledovania aj Zoltán Andruskó, ktorý bol za vraždu novinára právoplatne odsúdený. Uviedol, že mu tie isté fotografie ukázala Alena Zs., keď mu zadávala objednávku vraždy novinára. Podľa právneho zástupcu poškodených Kuciakovcov Daniela Lipšica ide o jeden z kľúčových nepriamych dôkazov. Od Mariana K. je podľa neho jasná línia s fotkami cez Alenu Zs., Zoltána Andruskóa až po vykonávateľov vraždy.

    V stredu by mal tiež vypovedať svedok Jozef D., ktorý je obvinený v kauze Technopol Servis.

    Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

     

    - Reklama -