Bonjour, dobrí ľudia. Matovič sa vybral do Cannes vylepovať plagáty. Na exkluzívne miesto!

    0
    Igor Matovič (OĽaNO) na brehu mora v Cannes. (Autor: Facebook/Igor Matovič)

    O svoje zážitky sa podelili na sociálnej sieti. 

    „Bonjour, dobrí ľudia, na Slovensko. Prišli sme do Cannes ukázať ľuďom ako žijú samozvaní ´sociálnodemokrati´, ktorí sa roky tvárili, že na Slovensku budujú sociálny štát a napokon sa z neho radšej zdekujú. Pozrite sa, aký odkaz sme nechali na vile bývalého ministra financií a dopravy – Jána Počiatka,“ uvádza v statuse šéf OĽaNO.

    V ďalších príspevkoch na Facebooku potom ponúka Matovič fotky vily či okolia.

    Zdroj: Facebook/Igor Matovič

    Podľa Matoviča je Počiatek skorumpovaný politik, ktorý získal majetok nelegálne.

    „Prišli sme sem symbolicky preto, lebo sme sa dozvedeli, že Počiatek si tu kúpil lukratívnu vilu, lukratívnu haciendu v najlepšej štvrti v Cannes. Na ulici, kde domy stoja úplne v pohode dvadsať, trdsať, sto miliónov eur. Býva tu napríklad najbohatší Francúz, ktorý produkuje minerálku, herečka,” opisuje Matovič.

    Šéf OĽaNO vo videu hovorí, že Počiatek má v Cannes sluhov, ktorí mu všetko spravujú.

    „Dva domy odtiaľ je búdka, kde stráži esbéeskár, ktorý nám povedal, že tam býva Michel. Tak sme sa dozvedeli, že Počiatek si na Francúzskej riviére necháva hovoriť Michel,” doplnil Matovič s tým, že „esbéeskárovi nosí fľašu vína, aby mu strážil dom.“

    Podľa lídra OĽaNO im esbéeskár povedal, že spomínaný Michele si údajne nepraje, aby sa skupina poslancov pohybovala okolo jeho domu, lebo na nich zavolá políciu. 

    „Esbéeskár zavolal Michelovi a Michel povedal, aby sme sa tu nepohybovali, hovorí Matovič vo videu, ktoré natáčali neďaleko, lebo údajne pred Počiatkovou vilou je zlý signál.

    „Pevne verím, že 29. februára takýmto ľuďom urobíme koniec, uzatvára Matovič facebookový vstup z Francúzskej riviéry.

    - Reklama -