NAKA zobrala riaditeľa popradskej nemocnice. Zásahy polície na východe aj západe. Dôvod? Korupcia

    0
    NAKA (Autor: facebook.com/policiaslovakia/)

    NAKA taktiež zasahuje aj na viacerých miestach západného Slovenska. Polícia uvádza, že ide o akciu Šporiteľňa v súvislosti s korupciou a majetkovou trestnou činnosťou.

    „Aktuálne vykonávame domové prehliadky, prehliadky iných priestorov a pozemkov za účelom zaistenia vecí dôležitých pre trestné konanie,” priblížila polícia.

    So zadržanými osobami podľa polície vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony. 

    „Viac informácií poskytneme, keď to procesná situácia dovolí,” poznamenala polícia.

    Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

    V súvislosti so zásahom premiér Peter Pellegrini (Smer-SD), poverený vedením Ministerstva zdravotníctva SR, uviedol, že NAKA zatkla riaditeľa štátnej nemocnice v Poprade.

    „Ak tento pán bol obvinený a spáchal pravdepodobne nejakú majetkovú trestnú činnosť, tak nič iné predstavitelia NAKA nemohli spraviť,” povedal.

    Plne tiež rešpektuje orgány činné v trestnom konaní.

    Premiér podotkol, že nemá detaily, o aký typ trestnej činnosti išlo, ale asi úplne nesúvisela s chodom samotnej nemocnice.

    „Pravdepodobne bol zapletený aj do iných aktivít mimo samotnej nemocnice, ale platí, že nedržím nad nikým ochrannú ruku,” poznamenal Pellegrini.

    Dodal, že ak si zaslúži byť tento človek zatknutý a vo väzbe, tak nech sa zodpovedá za svoje činy.

    Nemocnica funguje ďalej

    „Nemocnica Poprad poskytuje zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu a bez obmedzení.

    Nemocnica je obchodnou spoločnosťou, ktorá je viazaná obchodným tajomstvom a nedisponuje súhlasom 100-percentného akcionára s poskytovaním informácií,” uviedla pre TASR hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda.

    - Reklama -