Aj Danko? So Zsuzsovou si vraj dohadoval stretnutie. Opozičné strany ho vyzvali na odstúpenie

    0
    Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) (Autor: TASR)

    Informovali o tom viaceré slovenské médiá.

    Zvukové nahrávky získali z dokumentov, ktoré má medzinárodná novinárska organizácia OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project).

    Danko pred časom uviedol, že meno Aleny Zsuzsovej mu nič nehovorí.

    Jeho hovorca Tomáš Kostelník uviedol, že sa nebudú detailne vyjadrovať k “navádzacím a účelovým otázkam” 33 dní pred voľbami.

    Zopakoval, že Danko sa s Alenou Zsuzsovou nestretol.

    Opozičné strany vyzvali Danka na odstúpenie

    Mimoparlamentné politické strany KDH a Za ľudí vyzvali predsedu Národnej rady (NR) SR Andreja Danka (SNS) na odstúpenie z funkcie. Dôvodom je jeho komunikácia s Alenou Zsuzsovou, obžalovanou v prípade vraždy

    „V súvislosti so zverejnením telefonátu Andreja Danka s Alenou Zsuzsovou ho KDH vyzýva, aby okamžite odstúpil z funkcie predsedu NR SR,” uviedol v utorok hovorca kresťanských demokratov Stanislav Župa.

    Podľa Za ľudí by mal Danko vysvetliť podozrenia z kontaktov s osobou obžalovanou z viacerých vrážd.

    „Zároveň by sa mal verejnosti ospravedlniť za klamstvá a bezodkladne odstúpiť z pozície predsedu parlamentu,” komentovala podpredsedníčka strany a nezaradená poslankyňa NR SR Veronika Remišová.

    Ako povedala, je otázkou na orgány činné v trestnom konaní, či pri takejto komunikácii neboli ohrozené aj záujmy a bezpečnosť štátu.

    Mimoparlamentná koalícia PS-Spolu poukázala na to, že “rezignovaný, zdiskreditovaný a skorumpovaný je však nielen Andrej Danko, ale aj všetky ministerstvá, ktoré štyri roky viedla SNS”.

    Predseda opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič komentoval na sociálnej sieti situáciu ironickou poznámkou.

    Zdroj: Facebook/Igor Matovič

    SaS zasa chváli médiá za zverejnenie komunikácie.

    - Reklama -