FOTO Po Kotlebovi už aj Blaha. NAKA stíha poslanca. Dôvod? Zverejnená fotografia

    0
    Ľuboš Blaha (Autor: Archív Ľ. Blahu)

    „ESĽP už dávno rozhodol v prípade maďarského poslanca Vajnaia, že používanie tzv. komunistických symbolov, ako je červená hviezda, nemôže nikto označovať automaticky za extrémistické, pretože tieto symboly sú viacznačné, čiže majú viacero interpretácií,“ uviedol Blaha.

    Dodal, že symbol používajú bežne komunistické strany a odkázal aj na vlajku Rakúska. Konanie vyšetrovateľa považuje za zasahovanie do slobody slova a predvolebnej kampane, predvolaný na výsluch zatiaľ nebol.

    Podľa uznesenia vyšetrovateľa, ktorého časť na sociálnej sieti zverejnil Dostál, bolo začaté trestné stíhanie pre zločin rozširovania extrémistického materiálu v súbehu s prečinom prejavovania sympatií k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Dostál to označil za dobrý deň pre priateľov slobody a ľudských práv.

    Z uznesenia vyplýva, že ide o status, ktorý zverejnil Blaha 10. decembra minulého roku. Pri ňom sa nachádza fotka, na ktorej Blaha drží so vztýčenou päsťou vedľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica červenú päťcípu hviezdu s kosákom a kladivom v strede.

    Podľa statusu malo ísť o Ficov narodeninový darček pre Blahu.

     

    - Reklama -