“Zlomené” lietadlo má jednu obeť na živote. Medzi zranenými Slováci nie sú

    0
    Záchranári a požiarnici zachraňujú pasažierov z lietadla, ktoré zišlo z pristávacej dráhy a rozlomilo sa na dve časti na letisku v tureckom Istanbule 5. februára 2020. (Autor: TASR)

    Koca ďalej uviedol, že tri osoby museli podstúpiť operáciu a dve sa nachádzajú na jednotke intenzívnej starostlivosti – ale sú mimo ohrozenia života.

    Portál USA Today s odvolaním sa na správy tureckej spravodajskej stanice NTV informoval o tom, že ťažké zranenia utrpeli obaja piloti lietadla.

    Z rozhovoru medzi pilotmi a dispečingom letiska podľa NTV ďalej vyplýva, že piloti boli upozornení na skutočnosť, že predchádzajúci let nahlásil silný zadný vietor.

    Na palube stroja spoločnosti Pegasus Airlines, ktorý priletel z tureckého mesta Izmir, sa v čase nehody nachádzalo 177 pasažierov – vrátane 12 detí – a šesť členov posádky.

    Turecký rezort dopravy a infraštruktúry uviedol, že príčinou nehody bolo “tvrdé pristátie”.

    V čase havárie v oblasti fúkal silný vietor a pršalo. Guvernér Istanbulu Ali Yerlikaya v tejto súvislosti spresnil, že stroj zišiel z pristávacej dráhy, “šmýkal sa približne 60 metrov”, až kým nenarazil do priekopy.

    „Sme veľmi zarmútení, ale zároveň sme aj radi, že nedošlo k väčšej tragédii,” uviedol guvernér ešte pred informáciou o prvej obeti s tým, že stroj mohol za daných podmienok ľahko vzbĺknuť a zhorieť.

    K tejto nehode došlo necelý mesiac po tom, ako 7. januára zišlo pre zlé počasie z pristávacej dráhy na tom istom letisku iné lietadlo spoločnosti Pegasus Airlines.

    Nešťastie si vtedy nevyžiadalo žiadne obete na životoch ani zranených. 

    Slováci medzi zranenými nie sú

    „Z informácií, ktoré máme k dispozícii, nevyplýva, že by medzi zranenými mali byť občania Slovenskej republiky. Sme však v kontakte s tureckými úradmi,” uviedol Tomaga.

    - Reklama -